Korndals gård

Under många år har jag gått och trånat över en egen gård och år 2008 blev drömmen verklighet.
Under tjugo år hade min dotter Frida och jag våra hästar uppstallade i Stall Sinntorp i Lindome där jag också ansvarade för verksamheten. Vi trivdes riktigt bra men tanken på att kunna se sina hästar utanför huset och arbeta för egen sak tog överhanden. Det tog sin tid att finna rätt gård med rätt förutsättningar men till slut fann vi den.

Korndals Gård ligger i Älvsåkers församling i Kungsbacka kommun.
Både hus och stall var i stort behov av renovering men den 20 ha stora marken låg i ett skifte kring gården och vi kunde se möjligheten att starta upp och utveckla en verksamhet.
Vi startade med att renovera stallar, bygga hagar och anlägga en stor och mycket ridbar paddock. Huset får vänta.. I sommar har det dock kommit på ett nytt tak. Det är bara att gilla läget. Det är trots allt inte ett fint hus vi har köpt utan ett nytt liv.

Flera av mina hyresgäster i Sinntorp flyttade med till Korndal vilket jag är väldigt glad över. Bättre hyresgäster får man leta efter. Efter hand har vi fyllt på med fler underbara människor och hästar. Jag tror att det är få förunnat att få in så mycket bra folk i sin verksamhet. Hos oss är alla hjälpsamma och positiva. Vi är måna om varandra och ser lösningar istället för hinder. Folk får och tar ansvar så min roll som stallägare är lätt.Jag tycker om att ha en blandning av människor och hästar på gården. På Korndal har man sin häst på egna villkor. En del tränar för att tävla, en del tränar för att utveckla sig själv och sin häst och andra rider i skogen och njuter av den vackra naturen.
Vi har en salig blandning av hästar så som Islandshästar, Halvblod, Fullblod, Quarter, Kallblodskorsning, Morganhästar och ponnyer.
Vi tränar för olika instruktörer i bla akademisk ridning, westernträning och mer traditionella tränare. En och annan islandshästtränare hittar också hit.

Mitt mål är att alla skall komma till stallet med en go magkänsla. Allas ord väger lika tungt och allas önskemål skall beaktas. Mitt motto är att det mesta går att lösa. Vi pratar med varandra inte om varandra. Det är absolut förbjudet att skriva negationer på våra white board tavlor. Det leder bara till tråkigheter.

Hos oss skall det vara gott att vara. Det är härligt att efter en ridtur sätta sig ner med trevliga människor och ta en fika. Här diskuterar vi både stort och smått och mycket skratt blir det!

I början av 2015 så började vi med att renovera källaren av stora stallet där det finns stall men det har använts som förråd tills nu. Nu har vi helt plötsligt tre boxar till varav en av dem är en fölbox. De andra två boxarna kommer att användas som boxar till träningshästar som Frida tar in då och då. Men boxarna kan även gå till de som är på besök när vi har en tvådagars kurs till exempel. Även bostaden på gården har renoverats och fått en mer modern touch och lyser upp från sin höjd.

Ha det gott önskar Agneta och FridaCopyright © 2016 Korndals Gård